Grădiniţă modernă, cu camere de supraveghere, deschisă la Chișinău, cu bani europeni

Fiind mamă a trei copii şi înţelegând necesităţile copiilor, dar şi ale părinţilor, Ecaterina Delimarschi din Ungheni a decis să deschidă o grădiniţă privată în oraş. Până a ajunge să-i dea un nume – „Little Mark” au urmat luni de muncă şi căutarea unui spaţiu potrivit, care să fie adaptat cerinţelor unei grădiniţe - cu bucătărie, săli de joacă, grupe pentru activităţi şi dormitoare.

A început afacerea în familie, cu forţele proprii, iar ulterior a decis să caute finanţare externă, pentru a se dezvolta, şi a gasit-o în cadrul Programului „Start pentru Tineri”, gestionat de ODA.
 



A obţinut un grant nerambursabil în valoare de 200 000 lei pe care l-a investit în electrocasnice pentru bucătărie, paturi retractabile, şi alte utilaje necesare. În prezent, grădiniţa are patru grupe şi este frecventată de micuţi cu vârstele cuprinse între 7 luni şi 5 ani.

„Fiind mamă a trei copii, la crearea proiectului, am decis să încercăm să facem o grădiniță modernă, cu camere video, unde părinții pot vedea în regim online ceea ce face copilul. Am încercat să o dotăm cu spații de joacă, cu teren destul de mare afară. Avem două terenuri, unul pentru copii, pentru bebeluși de la 7 luni până la 2 ani și alt teren pentru copii de la 2 ani şi până la 5. Grupe moderne, zonă de cinema avem, zona cu Lego, cu biluțe, zona de Barbie, o mini sală de sport pentru copii”, spune cu mândrie Ecaterina Delimarschi.

Antreprenoarea spune că a reuşit să obţină succes, iar asta a motivat-o să se extindă, iar în curând să mai deschidă alte două grădiniţe, la care la fel, este convinsă că va apela la fonduri europene.

Datorită faptului că grădinița pe care am deschis-o, prima locație, este una de succes și avem doar părinți mulțumiți, suntem încă la deschiderea altor două proiecte noi. Cei care doresc să deschidă o mică afacere, trebuie doar să înceapă, iar ceea ce îți dorești, obții, doar trebuie putere, răbdare și treptat, totul devine frumos”, spune încrezătoare Ecaterina Delimarschi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.