Grădinița din Drojdieni va fi închisă. „Ne-au trimis acasă să facem copii”

Cu șase voturi pro și cinci voturi contra, Consiliul comunal Șișcani a decis să închidă grădinița din satul Drojdieni, care face parte din aceeași comună. Părinții, care au mers astăzi să le ceară consilierilor să păstreze deschisă grădinița, sunt dezamăgiți și spun că nu știu cum se vor descurca de acum încolo. Le este frică să-și lase copiii la grădinița din alt sat, la patru kilometri distanță, iar dacă îi lasă acasă, nu vor putea merge la muncă și nici să aibă grijă de gospodărie.

Iurie Postu, unul dintre părinţi, dezaprobă hotărârea luată şi nu este de acord nici cu motivele invocate de către conducerea comunei: starea deplorabilă a edificiului, numărul mic de copii şi lipsa de investiţii pentru a reabilita grădiniţa. ,,E foarte greu, eu cu două mâini trebuie să hrănesc 5 guri. Ne-au spus că vor organiza microbuz pentru a transporta copiii la grădiniţa din satul vecin, dar toţi părinţii sunt contra acestui lucru. Le-am propus să ajutăm noi, părinţii, să punem bani pentru a face reparaţie, dar situaţia nu s-a schimbat”, regretă părintele.

Educatoarea de la grădiniţa din Drojdieni, Cristina Gurulea, dar şi mama unui copil de 4 ani, ar trebui să-și transfere locul de muncă în satul vecin. Spune că nu este sigură că o va putea face şi dacă îşi va duce copilul la o altă grădiniţă. ,,Ne-au spus că, în cazul când vor fi în jur de 50 de beneficiari, atunci vor deschide grădiniţa. Pe noi ne-au trimis acasă să facem copii şi să aşteptăm până vor apărea investiţiile necesare”, spune femeia.

Contactat de IPN, acum o zi, primarul comunei Şişcani, Vladimir Bodean spunea că imobilul care găzduia grădinița este vechi şi nu a putut atrage investiţii pentru reabilitarea acestuia. ,,Am adus experţi de la Fondul de Investiţii Sociale din Republica Moldova, am încercat în tot felul să o aducem la condiţii mai bune, însă nu am reușit”, preciza primarul. Pentru celelalte două grădiniţe din satele vecine, în care urmează a fi transferaţi și copiii din Drojdieni, au fost atrase investiții pentru a le crea condițiile necesare, adăuga edilul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.