Gospodării inundate și drumuri înnămolite în raionul Șoldănești

Precipitațiile abundente, care au căzut aseară, au înnămolit drumuri în orașul Șoldănești, au distrus acoperișul Gimnaziului Poiana, iar în satul Vadul Rașcov s-a înfundat în nămol o fântână, transmite IPN.

Câteva drumuri locale blocate în nămol, gospodării afectate și circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul Gimnaziului Poiana din raionul Șoldănești au fost distruse de ploile torențiale. În satul Sămășcani, raionul Șoldănești, au fost afectate terenuri agricole, iar în satul Șipca a căzut peretele unui garaj și o casă a fost inundată. În orașul Șoldănești și în satul Parcani, există drumuri închise, deoarece nămolul este de jumătate de metru, spune Liubovi Vidrașco, secretara Comisiei Situații Excepționale din raionul Șoldănești.

Potrivit informaţiilor prezentate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (DSE), în oraşul Şoldăneşti au fost inundate 12 gospodării private, inclusiv beciuri. DSE anunță că în localităţile prejudiciate lucrează comisiile pentru situaţii excepţionale pentru estimarea pagubelor înregistrate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță ploi cu descărcări electrice până marți, 4 iunie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.