Gheorghi Grozav, candidat independent, promite călătorii fără viză în SUA și Canada

Candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Nr. 51 SUA și Canada, Gheorghi Grozav, spune că, dacă va fi ales, va face tot posibilul ca moldovenii să poată călători în SUA și Canada fără viză. Într-o conferință de presă la IPN, unde și-a prezentat programul electoral, Gheorghi Grozav a menționat că va pleda și pentru deschiderea a două noi consulate în aceste două state de peste ocean.

Candidatul a spus că starea de lucruri din țară l-a determinat să se implice în politică. A ales circumscripția care cuprinde SUA și Canada deoarece mai mulți ani a studiat, a muncit, a locuit în SUA și cunoaște toate problemele moldovenilor stabiliți peste ocean.

Candidatul și-a propus, în calitate de deputat, să facă tot posibilul ca moldovenii să se ducă fără viză în SUA și Canada, iar cei stabiliți acolo să poată obține mai ușor permisul de muncă. La fel, menționează că va pleda pentru ca cetățenii moldoveni din SUA și Canada să fie pensionați în Republica Moldova, ca să aibă încă un motiv să se întoarcă acasă. Totodată, va opta să mai fie încă două consulate în SUA și Canada. O altă propunere pe care o va promova este ca cei care revin și se lansează în afaceri să fie scutiți de impozite în primii cinci ani.

Candidatul a mai spus că peste ocean sunt foarte mulți moldoveni fără acte, de aceea își propune să le creeze oportunități să le obțină. Candidatul afirmă că va face tot ce îi stă în puteri ca medicina din SUA și Canada să fie mai accesibilă pentru moldoveni. „Eu voi fi acea persoană care cu demnitate o să-i reprezint pe cetățenii noștri”, a declarat candidatul.

În opinia lui Gheorghi Grozav, moldovenii pleacă din țară din cauza guvernării. El a mai spus că foarte mulți moldoveni sunt apreciați peste ocean, deși puteau să aducă o contribuție valoroasă țării lor. De când s-a implicat în campania electorală a înțeles că nu este un pas ușor să faci politică în Republica Moldova, trebuie să ai curaj. „Campania electorală nu este prea onestă. Este o adevărată luptă. Îi chem pe toți concurenții mei să înțeleagă că alegerile vin și pleacă, dar noi trebuie să schimbăm lucrurile în țara noastră”, a mai spus Gheorghi Grozav.

Candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Nr. 51 SUA și Canada, Gheorghi Grozav, este cu numărul 7 în buletinul de vot. În această circumscripție, sunt 13 concurenți electorali.

  • gheorghi grozav despre participarea in alegeri.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.