Germania va oferi un grant de peste 10 mln euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din Moldova

Republica Moldova va primi 10,7 milioane de euro sub formă de grant din partea Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) al Republicii Federale Germania. Banii vor fi oferiți prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare (KfW) pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor din țară, transmite IPN.

În perioada 7 - 11 august 2023, la Chișinău s-a desfășurat Misiunea de Evaluare a Băncii Germane de Dezvoltare (KfW) în cadrul căreia au avut loc un șir de întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Finanțelor și Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Proiectul „Facilitarea Dezvoltării IMM-urilor din Republica Moldovaˮ va fi finanțat de Guvernul Republicii Federale Germania în vederea susținerii Republicii Moldova în eforturile sale de a promova dezvoltarea economică durabilă. Proiectul prevede oferirea unui grant de 10,7 milioane euro ca parte a Pactului de stabilitate pentru Europa de Sud-Est, în scopul îmbunătățirii accesului la finanțare a IMM-lor în calitatea lor de promotor al creșterii economice și creării de locuri de muncă.

Conform discuțiilor, grantul va fi utilizat exclusiv pentru refinanțarea împrumuturilor investiționale acordate IMM-lor, prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică, gestionat de ODA. Proiectul va avea o durată de trei ani și va fi implementat și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.