Gălăgia după ora 22.00 va fi pedepsită nu doar cu amendă

Pe lângă amendă, persoanele juridice risca să fie private de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 luni până la un an dacă tulbură liniștea pe timpul nopții. Autoritățile își propun să modifice Codul Contravențional în contextul în care există un număr impunător de cazuri de tulburare a liniștii, transmite IPN.

Este vorba despre tulburarea liniștii pe timpul nopții, de la ora 22.00 și până la ora 07.00. Încălcări în acest sens se consideră cântarea cu voce ridicată, semnalizarea acustică, folosirea cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuințe sau în locuri publice, precum și alte acțiuni similare.

„Urmare a analizelor efectuate, s-a stabilit că în perioada anului 2022, pe teritoriul municipiului Chișinău a fost înregistrat un număr impunător de cazuri de tulburări ale liniștii, astfel fiind sesizate diverse încălcări în localurile și zonele de agrement din raza teritorială menționată”, precizează Ministerul Afacerilor Interne.
 
Inițiativa de modificare a Codului Contravențional aparține Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii Generale. Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern și adoptat în Parlament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.