Gala Premiilor Patrimoniului Cultural organizată de Fundația Heritage 21, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova și Institutul Patrimoniului Cultural

Prima ediție, 2024, a Premiilor Patrimoniului Ciltural este organizată  de Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, care se marchează anual, începând cu anul 1983, la inițiativa ICOMOS.

Gala Premiilor Patrimoniului Cultural va fi un eveniment festiv și solemn în care se vor recunoaște și  celebra contribuțiile extraordinare ale persoanelor și organizațiilor care au dedicat timp și energie protejării, reabilitării și valorificării moștenirii noastre culturale. Evenimentul reprezintă o ocazie specială pentru a onora contribuțiile individuale și colective la protejarea și promovarea bogăției culturale a țări.

Vor fi
acordate diferite categorii de premii pentru proiecte, lucrări sau inițiative care au avut un impact semnificativ în domeniul patrimoniului cultural. Aceste premii pot include recunoașterea restaurării remarcabile a monumentelor istorice, inovația în conservarea patrimoniului cultural, implicarea comunității și multe altele.

Inserturile muzicale vor fi susținute de SELECT CVARTET PLUS, condus de Mihai Agafița și interpreții Aurel Chirtoacă și Tatiana Turtureanu
Data: 18 aprilie 2024

Ora: 18.00

Locația: Palatul Republicii (strada Maria Cebotari, nr. 16)

Proiectul este sprijinit de Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Primăria mun. Chișinău, TVR Chișinău și Radio România Chișinău

Această seară festivă va aduce împreună personalități de seamă din domeniul cultural și educațional, reprezentanți ai administrației centrale și locale, lideri de opinie și reprezentanți ai comunității pentru a sărbători moștenirea noastră culturală și pentru a evidenția importanța protejării și transmiterii acesteia către generațiile viitoare.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.