Gala Absolvenților a adunat mii de tineri în Parcul „Alunelul”

Absolvenți, alături de părinți și cadre didactice, au participat la „Gala Absolvenților – 2024”, eveniment aflat la cea de-a treia ediție. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a menționat că ediția din acest an este plină de emoții, resimțite nu doar de către absolvenți, dar și de către cadre didactice și părinți, transmite IPN. „Probabil, și mai multe emoții au învățătorii voștri, care v-au crescut bine 12 ani, iar acum urmează să vă deschidă ușa în viață și să vă petreacă în speranță că acolo unde veți merge veți face fața, fiindcă ei, ca și învățători, v-au dat acele aripi care să vă ridice în slăvi”, a spus Andrei Pavaloi.



În Parcul „Alunelul” s-au adunat împreună mii de absolvenți de gimnazii, licee și colegii din municipiul Chișinău, care și-au împărtășit emoțiile, bucuriile și experiențele acumulate de-a lungul anilor de studii. Tinerii au menționat că a fi absolvent înseamnă a trece peste provocările academice cu mult curaj și de a deveni mai responsabil și perseverent. Tinerii spun că au datoria de a inspira generațiile viitoare și de a cinsti în continuare învățătorii, cei care rămân a fi oamenii de la temelie. A fi absolvent înseamnă să fii mulțumit de tine însuți, de ceea ce ești, de rezultatele pe care le-ai obținut, de gândurile pozitive și de planurile pe viitor și de impactul pozitiv pe care îl ai și îl vei avea în continuare.

Conferențiarul universitar Virginia Șalaru a comunicat că absolvenții au demonstrat abilități remarcabile în procesul de învățare, pentru că au trecut cu brio examenele de capacitate și examenul de bacalaureat. Universitățile din Republica Moldova le-au pregătit o ofertă generoasă în acest an, de la profesiile clasice, științe ale educației, în care sunt așteptați cu drag să continuă ceea ce fac dascălii lor, medicină, inginerie și multe altele, dar și ofertă de profesii ale viitorului. Tinerii absolvenți urmează să-și aleagă cariera.



Unul dintre punctele culminante ale serii a fost ceremonia de premiere a laureaților concursului „Absolventul anului”. Tinerii au fost distinși cu premii și diplome de merit, simboluri ale aprecierii pentru rezultatele lor remarcabile.

Atmosfera a fost animată de Cătălin Josan, Guz și Lupii lui Calancea.

În anul de studii 2023-2024  în Chișinău au absolvit clasa a IX-a – 8250 de elevi și clasa a XII-a – 9538 de elevi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.