Gadgeturi noi pentru Poliţia de Patrulare

Inspectorii de patrulare vor primi din partea Chinei gadgeturi cu ajutorul căror vor putea transmite în timp real, de la faţa locului, date despre un accident rutier şi vor putea scana plăcile de înmatriculare în cazul maşinilor parcate neregulamentar, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, a declarat astăzi, 24 noiembrie, în cadrul evenimentului de semnare a Certificatului de acceptanţă tehnică a lotului de utilaj, că datorită contribuţiei Guvernului Chinei, odată cu implementarea sistemului video de monitorizare a traficului rutier, s-a înregistrat o diminuare cu 40 la sută a numărului de accidente şi cu 60 la sută a numărului de vătămări corporale şi decese.

Donaţia chineză cuprinde 900 de telefoane smartphone, 100 de tablete, 100 laptop-uri şi 200 de calculatoare. Potrivit ministrului, dispozitivele noi vor permite diminuarea timpului necesar pentru documentarea accidentelor rutiere .

„Simţim responsabilitatea de a colabora în continuare cu Ministerul Afacerilor Interne, pentru a realiza şi alte obiective urmărite de ambele popoare. Automatizarea sistemului de control a traficului rutier constituie o tendinţă în administrarea transportului internaţional şi vreau să menţionez că în acest domeniu China şi Republica Moldova colaborează cu succes. Proiectul a dat dovadă de eficienţă şi rezultate foarte bune şi suntem convinşi că noul echipament va juca un rol important în facilitarea traficului în Moldova”, a declarat ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tong Mingtao.

Şeful Centrului Monitorizare şi Control Trafic al Serviciului Tehnologii Informaţionale al MAI, Dan Chiriţa, a declarat că telefoanele şi tabletele conţin o aplicaţie specială, prin intermediul căreia inspectorii vor transmite în timp real de la faţa locului colegilor de la birou date necesare pentru documentarea accidentului. La fel, inspectorii vor putea documenta cazurile de parcare ilegală. Conducătorii care încalcă vor fi înştiinţaţi despre neregula comisă printr-un act care va fi lăsat pe parbriz, documentul va fi însoţit de fotografii.

La finalul evenimentului, Dorin Recean a adus mulţumiri Guvernului Chinei pentru susţinerea acordată în procesul de reformare a ministerului şi a înmânat Titlul de Onoare al MAI ambasadorului  Tong Mingtao şi distincţia MAI „Crucea pentru Merit” consilierului economic al ambasadei, Xu Tongkai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.