Furt de pe cardurile persoanelor care vând bunuri pe internet

Un tânăr de 22 de ani, din orașul Soroca, a fost reținut pentru furtul banilor de pe cardurile bancare ale persoanelor care propuneau online spre vânzare diferite bunuri. Acesta se dăsea drept cumpărător și, sub pretextul că are nevoie ca să facă transferul, obținea de la vânzător datele de accesare a conturilor bancare pe internet sau prin aplicația mobilă. Prejudiciile provocate victimelor sunt estimate la peste două sute de mii de lei, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale precizează că tânărul a identificat pe internet anunțurile a peste 60 de persoane din Moldova, care puneau în vânzare automobile, telefoane, vestimentație și alte bunuri. Se arăta interesat să procure bunurile, prin transferul banilor pe cardul bancar. Însă, pretindea că unica modalitate prin care ar putea face transferul era dacă persoanele-i comunicau datele cartelei bancare, precum și parolele de accesare a conturilor bancare pe internet sau prin aplicația descărcată pe telefon.

După depunerea plângerilor de către victime, oamenii legii din Moldova l-au anunțat în urmărire internațională, autoritățile din Spania l-au localizat, iar autoritățile de la Chișinău l-au reținut și audiat.

Ulterior, procurorii PCCOCS i-au prezentat învinuirea și au obținut în instanța de judecată plasarea acestuia în arest preventiv. După terminarea urmăririi penale, astăzi, 16 noiembrie, dosarul penal a fost trimis în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.