Furnizorul de apă dă startul lucrărilor de pregătire a reţelelor pentru sezonul rece

Furnizorul de apă din capitală dă startul lucrărilor de pregătire a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pentru sezonul rece. Tradiţional, odată cu începerea sezonului estival, SA „Apă-Canal Chişinău” demarează lucrări  profilactice şi de reparaţie a reţelelor inginereşti, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, în perioada 29 mai-30 octombrie sunt prognozate cinci lucrări masive ce presupun pozarea apeductelor noi, spălarea reţelelor şi rezervoarelor, montarea conductelor şi pregătirea utilajului tehnic pentru sezonul rece, instalarea hidranţilor şi înlocuirea vanelor. Toate lucrările au drept scop asigurarea funcţionării stabile a instalaţiilor şi construcţiilor de alimentare cu apă şi de canalizare în perioada rece a anului.

Furnizorul menţionează că prioritar se vor repara apeductele cu un grad înalt de uzură, care cedează mai des şi creează disconfort locuitorilor capitalei, dar şi pierderi furnizorului de apă. Prima lucrare planificată va demara pe 29 şi 30 mai curent în sectoarele Buiucani şi Botanica. Este vorba despre înlocuirea vanelor cu diferite diametre în străzile Ion Creangă, Calea Ieşilor, Ghidighici, Burebista, Pădurii, Valea Bâcului, Calea Basarabiei şi Varniţa. De asemenea, pe mai multe adrese din aceste sectoare se vor înlocui 18 hidranţi şi se vor spăla peste 7,8 km de reţele de apă.

În paralel, în perimetrul străzilor Calea Ieşilor, 51-Ghidighici, Munceşti-Calea Basarabiei şi Podul de Flori-Calea Basarabiei se vor efectua lucrări de profilaxie a reţelelor de canalizare cu dimensiunile D-300mm şi D-400mm. Pentru o bună activitate a staţiei hidrofor, se va înlocui o ţeavă cu D-100mm şi se va efectua profilaxia a patru vane cu dimensiunea D-150mm.

În scopul executării lucrărilor planificate, furnizorul anunţă deconectări temporare de apă. În sectorul Buiucani nu va fi apă la robinete începând de miercuri, 29 mai, ora 09.00, până joi, 30 mai, la ora 06.00. Străzile care vor rămâne fără apă sunt: Calea Ieşilor, de la str. I. Creangă până la str. 27 Martie 1918, Ghenadi Iablocikin, Pruncului, Drumul Crucii, Ţărânii, Ghidighici. În sectorul Botanica deconectările de apă vor fi operate în perioada 30-31 mai în intervalul de timp 09.00- 06.00. Străzile pe care va sistată alimentarea cu apă sunt: Calea Basarabiei, de la str. Grădina Botanică până la str. Haltei, str. Valea Bâcului, str-la Burebista.

Furnizorul de apă menţionează că datorită intervenţiilor la aceste reţele se vor reduce la maximum scurgerile de apă şi va spori calitatea serviciilor prestate pe o perioadă îndelungată. În comunicat se menţionează că pe perioada lucrărilor, SA „Apă-Canal Chişinău” va asigura consumatorii cu apă potabilă transportată în autocisterne. Lucrările se vor efectua, în mare parte, fără devieri importante în itinerarul transportului public care  circulă pe străzile menţionate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.