Funcționari de stat, reținuți pentru escrocherie de proporții

Șeful-adjunct al Oficiului Cadastral Teritorial Chișinău nr.1 și contabilul-șef al Întreprinderii de Stat Stațiunea Tehnologico-Experimentală „Codru” au fost reținuți, fiind suspectați de escrocherie în proporții deosebit de mari, transmite IPN.

Procuratura Generală a stabilit că în intervalul anilor 2012-2016, prin înșelăciune și abuz de încredere, bănuiții au însușit de la două persoane, locuitoare ale capitalei, peste 38,7 milioane de lei, sub pretextul de a le „aranja” privatizarea unor terenuri din strada Șoseaua Hâncești din Chișinău.

După ce au înțeles că au fost înșelate, victimele s-au adresat la Procuratură, iar funcționarii au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore. Aceștia au 35 și, respectiv, 68 de ani, iar la demersul procurorilor, șeful-adjunct al OCT Chișinău nr.1 a fost deja plasat în arest preventiv pentru o lună, urmând ca mâine instanța să se pronunțe și în privința arestului contabilului-șef.

Pentru această infracțiune, legislația prevede închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.