Funcționară a Primăriei Orhei și un curier, reținuți. Peste 800 de mii de lei au fost ridicați

O funcționară a Primăriei Orhei și un curier de bani au fost reținuți după un raid al ofițerilor INI și procurorilor PCCOCS. Oamenii legii au ridicat o pungă neagră cu peste 600 de mii de lei în plicuri. O altă pungă care conținea peste 180 de mii de lei și 200 de euro în plicuri a fost ridicată de la curier, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției menționează că cele două persoane reținute au vârste de peste 30 de ani. Funcționara și biroul acesteia au fost percheziționate urmare a informațiilor operative că membrii unui partid politic ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani de proveniență dubioasă. În safeul din birou a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600 de mii de lei în plicuri (cu a câte 20 000-50 000 lei/plic). Totodată, dintr-unul din dulapurile biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei.

În aceeași zi a fost reținut și curierul, care conducerea o mașină de lux, în Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești, care a fost oprită de inspectorii INSP. Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o  pungă neagră care conținea peste 180 de mii de lei și 200 de euro în plicuri. De asemenea, oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din Găgăuză, domiciliat în Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința ambilor bănuiți de implicare în activitate criminală organizată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.