Fugarul Platon îi atacă pe moldovenii care l-au huiduit la Londra

Condamnatul fugar Veaceslav Platon a comentat incidentul din preajma unei secții de votare din Londra, unde a fost huiduit de alegătorii care așteptau la coadă să voteze. Platon a scris pe pagina sa de Facebook că, după 5 minute de conversație cu poliția londoneză, alertată de către cineva din mulțime, a primit cuvinte de încurajare și a fost condus la secție fără să mai fie nevoie să aștepte la coadă, transmite IPN.

Veaceslav Platon afirmă că a comunicat pe tonalități ridicate cu câțiva „reprezentanți zombie” ai guvernării și că situația i-a amintit de „dragostea nemților pentru Führerul Hitler, până când acesta a trecut prin mașina de tocat a războiului toată populația masculină a Germaniei”. El a mai spus că cei care l-au atacat verbal erau nemulțumiți că sunt nevoiți să muncească în construcții, în timp ce el duce o viață de bancher. În concluzie, condamnatul fugar scrie că „e nevoie să lucrăm cu oamenii zilnic, nu doar în timpul campaniei electorale”.

Veaceslav Platon a fost găsit vinovat de crearea și conducerea unei asociații criminale, precum și de retragerea a peste 126 de miliarde de ruble din Rusia prin intermediul băncii moldovenești Moldindconbank. Recent, s-a anunțat că este vizat într-un dosar penal în Federația Rusă, fiind acuzat că a scos ilegal din țară 48 de miliarde de ruble prin schema „Laundromat”. Mai mulți experți au scris că oligarhul fugar Veaceslav Platon a cheltuit mii de euro pentru promovare pe Facebook și că scopul principal al acestor campanii sponsorizate este de a semăna panică în societate și de a discredita procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.



 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.