François Hollande: Asocierea nu este etapa finală în relaţiile Moldovei cu UE

„Semnarea Acordului de Asociere nu este o etapă finală în relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”. Declaraţia a fost facută de preşedintele Franţei, François Hollande, la Reşedinţa sa de la Paris, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu prim-ministrul Iurie Leancă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi oficiali au discutat despre importanţa stabilităţii în regiune, dar şi a reformelor în statele-membre ale Parteneriatului Estic. Şeful statului francez a dat asigurări că ţara sa va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

La rândul său, Iurie Leancă a salutat deschiderea Franţei în contextul viitoarelor relaţii ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. El a subliniat că Franţa este un partener important pentru Moldova şi pe acest motiv mizează pe consolidarea dialogului politic bilateral.

Premierul a spus că Moldova îşi doreşte consolidarea cooperării cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi a subliniat deschiderea pentru organizarea, la Chişinau, a unei conferinţe dedicate popularizarii francofoniei.

În perioada 16-18 iunie, Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială în Franţa, la invitaţia preşedintelui François Hollande. Este pentru prima dată când un prim-ministru al Republicii Moldova este invitatul şefului de stat francez.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.