Fracțiunea BCS inițiază moțiune de cenzură

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor anunță că vor iniția o moțiune de cenzură. Aceștia au criticat dur guvernarea, menționând că Guvernul condus de Dorin Recean trebuie să plece. Potrivit lor, unica soluție sunt alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate, iar demiterea actualului cabinet de miniștri este cea mai scurtă cale către ele. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că au trecut doi ani de la alegerile parlamentare anticipate. Potrivit lui, toată societatea a fost în așteptarea vremurilor bune, dar în loc de acestea, sunt mai multe probleme, mai multe neajunsuri și situații din care nu este posibil de ieșit. „În loc să concentreze toate eforturile pentru îmbunătățirea situației din țară, cei care au acaparat guvernarea fac tot ce este posibil și imposibil de a deturna situația, de a duce la o nouă criză, și socială, și economică, și politică”, afirmă liderul comunist.

„Noi nu avem așteptări de la această guvernare, pentru că știam că nu pot nimic – nici în domeniul economic, nici în cel social, nici în politică externă. Din anul 2000, în Republica Moldova au fost 11 guverne, 11 prim-miniștri. Mai rău guvern ca Guvernul Gavrilița și Guvernul Recean, istoria modernă a Republicii Moldova nu cunoaște. Avem regrese pe toate domeniile”, a spus secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Deputații BCS au prezentat pe rând inițiative, acțiuni și măsuri ale guvernării, criticându-le. „Acesta a fost un contra-raport al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la raportul prezentat în această luni, la 8 dimineața, pe scările din fața Parlamentului, de către prim-ministrul Recean. În loc să prezinte un raport exhaustiv în plenul Parlamentului, să răspundă la întrebările deputaților, să vină cu cifre, cu argumente, ei au preferat să prezinte încă un raport triumfalist, ceea ce demonstrează că guvernarea nu înțelege în ce țară trăiește și care sunt adevăratele probleme ale cetățenilor”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea, vicepreședinte al legislativului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.