Fostul procuror general s-a lansat în campanie lângă Arcul de Triumf

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, candidat la funcția de președinte, s-a lansat în campania electorală lângă Arcul de Triumf, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Alături de membrii Partidului Socialiștilor, a căror susținere o are, Alexandr Stoianoglo a punctat un șir de promisiuni, printre care combaterea corupției, eliberarea persoanelor pe nedrept private de libertate, atragerea investițiilor, modernizarea obiectivelor sociale și altele, transmite IPN.

„Majoritatea absolută a politicienilor moldoveni a încetat să mai propună vreun program. Ei numai discută despre programe și principii. Unii cred că voturile se câștigă cu pachete de alimente și plicuri în ziua alegerilor. Alții sunt ferm convinși că doar resursele administrative sunt suficiente pentru a nu aștepta surprize la alegeri. Acești politicieni îi au pe cetățenii Republicii Moldova, majoritatea alegătorilor, drept lacheii lor, căci așa este. Consider că este timpul să surprindem această așa-zisă elită. Să o surprindem prin responsabilitatea noastră civică, prin coeziunea noastră, prin optimismul nostru și prin justa noastră victorie. Dreptate pentru toți”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul evenimentului de lansare.

Fostul procuror general a declarat că, în calitate de președinte, va servi nu doar un exemplu de optimism politic, dar va reuși să unească cetățenii cu cele mai diferite viziuni în jurul unui scop comun – „salvarea poporului, modernizarea europeană a țării și întărirea securității naționale”.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că Republica Moldova se află într-un moment de răscruce. „De la viitorul președinte cetățenii așteaptă că va fi un conducător responsabil, omenos, nepărtinitor politic și cu un simț al dreptății bine dezvoltat. Cetățenii așteaptă ca președintele să se preocupe de interesele țării sale și nu de interesele altor țări. Și aceste așteptări firești se asociază azi în deplină măsură cu personalitatea domnului Alexandr Stoianoglo”, a declarat liderul socialist.

Astăzi a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Cei patru candidați înregistrați până acum în cursa prezidențială, dar și cei 10 participanți la referendum pot desfășura din această zi acțiuni de agitație electorală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.