Fostul președinte al Curții de Apel Bălți, pus sub învinuire pe două capete de acuzare

Ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, a fost pus sub învinuire pe două capete de acuzare de fals în declarația de avere și îmbogățire ilicită. Fostul judecător este învinuit că intenționat nu a inclus anumite date în declarația de avere și interese persoanele, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție menționează că fostul magistrat, în perioada anului 2019 când era la conducerea Curții, iar în anul 2020 în funcția de judecător, ar fi tăinuit bunuri imobile. Acesta le-ar fi deținut prin intermediul unor persoane terțe, în timp ce făcea investiții în bunurile respective. Magistratul este învinuit că, contrar prevederilor legale, nu a inclus în mod intenționat datele referitoare la aceste bunuri imobile în declarația de avere și interese persoanele, depusă anual.

Fostul magistrat mai este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite. În acest dosar, acum o săptămână, oamenii legii au pus sub sechestru un teren de construcții care valorează peste 1,7 milioane de lei, dar și două automobile în valoare de peste 825 de mii de lei.

Judecătorul Alexandru Gheorghieș a fost reținut pe 16 noiembrie 2021, fiind bănuit de îmbogățire ilicită. În urma perchezițiilor efectuate în biroul și la domiciliul judecătorului, au fost ridicate mijloace bănești proveniența cărora magistratul nu a putut-o justifica. În luna martie, magistratul a depus cerere de demisie, părăsind sistemul judecătoresc.

În prezent, Alexandru Gheorghieș are interdicția de a părăsi țara.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.