Fostul premier Vasile Tarlev s-a lansat în campania electorală prezidențială

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev s-a lansat oficial în campania electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. El a fost desemnat drept candidat de partidul „Viitorul Moldovei”. Printre priorităţile enunţate în programul său se numără relansarea economiei şi industrializarea ţării, sănătatea şi asistenţa socială, susţinerea famililor, restabilirea universităţilor lichidate, precum şi acordarea, prin lege, a statutului de patrimoniu naţional pentru biserci, transmite IPN

„Trebuie să ne unim, să muncim, să ne înțelegem, ca să avem un trai decent. Moldova are un viitor mai bun, Moldova suverană, independentă și prosperă. Pe 20 octombrie avem șansa de a ne schimba nu doar traiectoria vieții noastre, dar și viitorul patriei noastre, putem îndrepta Moldova pe calea dezvoltării, bunăstării, păcii și adevărului”, a declarat Vasile Tarlev.

Totodată, fostul prim-ministru a anunţat că programul său are la bază zece obiective, iar relansarea economiei este pe primul loc, menţionând că fără o economie puternică, statul nu poate prospera.

„Vom lansa un program de industrializare care va transforma Moldova într-o țară a inovației și a progresului economic. Prin modernizarea agriculturii și sprijinirea fermierilor, vom construi o economie durabilă, care va străluci atât pe piața internă, cât și pe cea internațională”, a subliniat Tarlev.

Printre măsurile propuse se numără simplificarea procedurilor de înregistrare a afacerilor și reducerea semnificativă a impozitelor, ceea ce, potrivit fostului premier, va crea cel puțin 120 000 de locuri de muncă bine plătite. Candidatul a făcut și o comparație între situația economică actuală și perioada în care a condus guvernul: „Din 2009 până astăzi, industria a scăzut cu 45%, iar numărul locurilor de muncă s-a redus dramatic de la 1,4 milioane la 720 de mii. Acest lucru trebuie să înceteze, iar eu și echipa mea suntem pregătiți să redresăm economia țării”, a declarat Vasile Tarlev.

Prioritar în programul electoral al lui Tarlev este şi justiţia . El a calificat „catastrofală” situaţia actuală din justiţie şi promite să asigure independenţa justiţiei. „Jur, constituţia va fi alături de mine mereu, împreună cu Biblia“, a adăugat Vasile Tarlev.

De asemenea candidatul partidului “Viitorul Nostru” la funcţia de preşedinte al ţării promite să lupte pentru independenţa, integritatea şi neutralitatea statului:

“Eu nu sunt împotriva Europei, noi geografic suntem europeni, dar trebuie să construim Europa la noi acasă. Ce ţine de politica externă eu cred cu tărie că neutralitatea Moldovei este unul din pilonii principali care vor ajuta ţara noastră să rămână integră. Cei care motivează blocurile militare nu ştiu ce înseamnă războiul. Moldova va fi ţara păcii. Vom dezvolta relaţii cu parenerii strategici, precum UE, Rusia, China şi alte ţări”.

La evenimentul de lansare a loui Vasile Tarlev în campania prezidenţială au ţinut discursuri fostul başcan al Găgăuziei Valeriu Ianioglo și fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Dumitru Pulbere.

Vasile Tarlev a condus Guvernul Republicii Moldova în perioada anilor 2001-2008 și a demisionat pentru a permite formarea unui nou guvern. A fost decorat cu „Ordinul Republicii”. A condus Uniunea Centristă din Moldova, ulterior a fost co-președinte al Partidului „Renaștere”. În acest an a fondat partidul „Viitorul Moldovei” și a devenit președintele acestuia.

Vasile Tarlev va fi cu numărul 4 în buletinul de vot. În data de 18 septembrie el a fost înregistrat oficial în calitate de candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova la decizia Comisiei Electorale Centrale.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în data de 20 octombrie. Startul campaniei electorale a fost dat vineri, 20 septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.