Fostul deputat PDM Constantin Țuțu, învinuit de trafic de influență

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu este învinuit de trafic de influență în proporții deosebit de mari. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis vineri, 27 septembrie, demersul procurorilor anticorupție și a aplicat în privința fostului demnitar măsura preventivă – arestul, pentru un termen de 30 de zile, dat fiind că acesta se eschivează de urmărirea penală, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție menționează într-un comunicat de presă că Țuțu este învinuit că a pretins și a primit suma de 20 de mii de euro ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane. Potrivit PA, urmărirea penală a fost pornită la 18 septembrie.

Dacă va fi găsit vinovat, Constantin Ţuţu riscă amendă de până la 300 de mii de lei sau închisoare pentru un termen de până la șapte ani.

Presa scrie că deputatul nu se află în Republica Moldova, ar fi părăsit țara imediat ce PDM a cedat guvernarea Blocului ACUM și PSRM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.