Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară îndeamnă veteranii să nu iasă la protestul din 11 septembrie

Membrii asociației obștești Mișcarea „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” îndeamnă veteranii de război să nu participe la protestul anunțat pentru 11 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Membrii asociației au încurajat veteranii de război să dea dovadă de maturitate și să nu se lase manipulați de cei care vor să dezbine societatea.

Într-o conferință de presă la IPN, Andrei Eremia, vicepreședintele Mișcării „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară”, a declarat că scopul organizatorilor protestului din 11 septembrie este destabilizarea comunității veteranilor și provocarea de tulburări în societate. „Stimați veterani, fiți atenți cine vă cheamă, unde vă cheamă și care este scopul lor. A venit timpul să ne învățăm a-i identifica pe aceștia. Și atunci când vin în teritoriu, în satele dumneavoastră, în raioanele dumneavoastră, anunțați-ne pe noi. O să punem ochii și pe aceștia care vor să ne destabilizeze, vor să ne confruntăm. Noi suntem contra oricărei confruntări între noi. veteranii. De aceea, vă chemăm la calm, la respectul unul față de altulˮ, a comunicat Andrei Eremia.

Liderul organizației teritoriale „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” Nisporeni, Vladimir Buga, a încurajat veteranii din această localitate și veteranii din întreaga republică să dea dovadă de maturitate politică, subliniind că în prezent „este nevoie de liniște și nicidecum de proteste antistataleˮ.

„Noi spunem un „nuˮ categoric față de aceste proteste și chemăm întreaga societate, diaspora, eu știu că sunt foarte mulți veterani în diasporă, în Anglia, Belgia, Franța, Spania, peste tot sunt veterani, stimați veterani, nu vă dați la provocări, dați să fim uniți, dați să ducem o politică de stabilitate în această țară, pentru că numai prin stabilitate, numai prin unitate putem face fața tuturor încercărilorˮ, a declarat președintele organizației teritoriale Cahul, Alexandru Andronic.

Liderul organizației teritoriale Ștefan Vodă, Ion Zubco, a menționat că este evident faptul că în spatele grupului care organizează protestul se află partidele politice care vor să destabilizeze situația din țară similar celei din 7 aprilie 2009. „Noi, veteranii de război, care am luptat pentru independența și integritatea Republicii Moldova, cerem forțelor de ordine, cum ar fi poliția, SIS-ul (Serviciul de Informații și Securitate) și altor organe care mențin ordinea publică să ia atitudine față de acești veterani care duc la destabilizare și promovează politica unui stat străin în Republica Moldovaˮ, a spus Ion Zubco.

Reprezentantulorganizației în raionul Cantemir, Iurii Tabac, a spus că sunt veteranii care au luptat pentru această țară și care sunt patrioți, dar mai există și oameni care nu sunt interesați de Republica Moldova și urmăresc doar propriile interese.

Membrul organizației teritoriale Nisporeni, Oleg Romanciuc, a încurajat veteranii să ia o atitudine serioasă și să facă o distincție clară între veteranii de război adevărați și cei care se pretind a fi veterani.

Participanții la conferință au conchis că pledează pentru o viață stabilă și un parcurs european pentru Republica Moldova.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.