Formuzal lansează acuzaţii dure la adresa PDM

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, acuză Partidul Democrat de tentativă de  demitere a conducerii regiunii, aleasă legal. Reacţia oficialului găgăuz vine după ce, la şedinţa Adunării Populare de marţi, 3 iunie, în sală au intrat mai multe persoane care i-au agresat fizic pe başcan şi pe preşedintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, şi au cerut demisia celui din urmă, transmite IPN.

În mesajul başcanului, postat pe pagina oficială a administraţiei găgăuze, se afirmă că PDM este un partid criminal. Mihail Formuzal se indignează că Procuratura Generală şi Ministerul Afacerilor Interne nu reacţionează la acţiunile celor care au încercat să comită „o lovitură de stat”, după cum se exprimă başcanul. Mai mult chiar, oficialul spune că inacţiunile organelor de drept ar sugera că există o înţelegere de a demite conducerea Găgăuziei.

Mihail Formuzal susţine că Partidul Democrat utilizează metode precum mituirea, ameninţările şi şantajul pentru a acapara mai multă putere. Başcanul spune că unicul răspuns la astfel de acţiuni ar fi doar consolidarea societăţii, care la 30 noiembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare, să nu mai susţină partidele din coaliţia de guvernământ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.