Formațiunile ALDE, PAS și Șansa și-au prezentat ofertele electorale la o nouă rundă de dezbateri „Eu vreau să fiu primar”

Eradicarea fenomenului corupției în Chișinău și ulterior, în toată țara. Este promisiunea candidatului ALDE la șefia capitalei, Arina Spătaru. În același context, Lilian Carp, candidatul PAS, promite stoparea fenomenului construcțiilor neautorizate în Chișinău, iar Martina Tauber, reprezentanta candidatei Partidului Șansă, Cristina Vulpe,  spune că în Chișinău vor fi demarate proiecte de infrastructură similare celor realizate de echipa Șor în Orhei și UTA Găgăuzia. Ofertele electorale ale celor trei pretendenți la șefia Chișinăului au fost făcute în cadrul emisiunii de dezbateri „Eu vreau să fiu primar” de la ProTV Chișinău, notează IPN.

Arina Spataru, candidata ALDE la șefia Chișinăului, spune că obiectivul formațiunii sale este combaterea fenomenului corupției politice și deconspirarea schemelor de finanțare ilegală puse la cale de politicianul fugar, Ilan Șor. Potrivit Arinei Spătaru întrevederea sa din Israel cu condamnatul Ilan Șor ar fi avut loc în colaborare cu ofițerii Centrului Național Anticorupție.

„Din 14 aprilie, când am scris un denunț pe Șor, am devenit martor într-o cauză penală prin colaborare cu CNA. Când am fost plecată în Israel, acest lucru a fost în colaborare și în strânsă legătură cu CNA. După ce am revenit de acolo în calitate de martor împreună cu soțul meu și am arătat drumul, adresa, l-am văzut pe Nesterovschi în birou la Șor, am văzut planurile lui diabolice cum vrea să finanțeze din banii Kremlinului politica din Republica Moldova, am revenit și m-am așezat la o masă de discuții cu doamna Veronica Dragalin. În Israel am fost în calitate de martor de la un început”, a spus Arina Spătaru.

Lilian Carp, candidatul PAS la șefia Chișinăului, spune că în calitate de primar va stopa fenomenul construcțiilor ilicite în Chișinău, un prim pas în acest sens fiind aprobarea de către Parlament a proiectului noului Cod Urbanistic.

„În Chișinău, timp de 4 ani s-au votat planuri urbanistice zonale controversate. Fracțiunea PAS din CMC a mers și în judecată pentru a demonstra că o parte din aceste PUZ-uri au fost votate ilegal. În Parlament am votat în prima lectură un nou Cod Urbanistic al Republicii Moldova prin care este reglementat clar cum trebuie să fie votate aceste PUZ-uri. Eu sunt autorul proiectului de lege care prevede atragerea la răspundere penală pentru elaborarea actelor cu ilegalități, pentru că amenda nu mai poate face ordine în acest domeniu”, a spus Lilian Carp.

Marina Tauber, reprezentanta candidatului Partidului Șansă, Cristina Vulpe, spune că formațiunea își propune să realizeze în Chișinău proiecte de modernizare a infrastructurii școlare, iluminat stradal și asfaltare a drumurilor.

„Noi preferăm să demonstrăm rezultate concrete. Mă refer la ceea ce noi deja am realizat în raionul Orhei, în Găgăuzia, Taraclia și alte localități. Proiectele candidatei pe care noi o susținem sunt, în mare parte, proiectele care deja sunt palpabile în alte localități. Oamenii din Chișinău, cu siguranță, așteaptă și aici drumuri bune, iluminat public, grădinițe echipate. Ilan Șor oficial a declarat că noi îi susținem pe cei de la Șansă. Credem că programul lor este unul foarte bun și întrucât avem o cooperare bună cu ei, vom realiza aceste proiecte împreună”, a spus Marina Tauber.

Dezbaterile sunt realizate de postul de televiziune ProTv Chișinău, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, Asociația „Centrul de Investigații Jurnalistice”, publicația online independentă „NewsMaker”, Asociația „Primăria Mea”, Agenția de presă IPN și Portalul „Privesc.eu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.