Fluxul de petiții în cadrul Cancelariei de Stat a crescut în anul 2018

Cancelaria de Stat a examinat pe parcursul anului trecut 4047 de petiții ale cetățenilor. Cifra este în creștere cu 185 de petiții față de anul 2017 și cu peste 600 față de 2016. Aproape 600 de petiții au fost depuse în format electronic, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN.

În urma sistematizării informațiilor s-a constat că cel mai des cetățenii au abordat probleme ce țin de recalcularea pensiilor, valorizarea, indexarea (peste 500 de petiții).

2555 de petiții au fost redirecționate ministerelor și altor autorități administrative centrale, iar peste 900 de petiții – autorităților administrației publice locale. Subdiviziunile Cancelariei de Stat au examinat aproape o mie de petiții. Analiza datelor mai denotă că cele mai multe petiții recepționate, este vorba de 581, și cetățeni primiți în audiență, 66 la număr, s-au înregistrat în luna octombrie.

Guvernul amintește că site-urile oficiale ale Guvernului Republicii Moldova www.gov.md și Cancelariei de Stat www.cancelaria.gov.md au fost actualizate pentru a răspunde necesităților de informare permanentă a cetățenilor despre examinarea petițiilor și rezultatele audienței.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.