Fiodor Ghelici vrea să distrugă Şcoala Republicană de Hipism, declaraţie

Administraţia Şcolii Republicane de Hipism şi Pentatlon Modern din Republica Moldova a difuzat un comunicat de presă, în care îl acuză pe preşedintele AO „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, de faptul că  profită de situaţia critică la această instituţie pentru a-l readuce în funcţie pe fostul director, transmite IPN.

În comunicat se spune că motivul pentru care Fiodor Ghelici îl apără pe fostul director al instituţiei, Mihail Andronic, este că, împreună cu „gaşca” din „Moldova Mea”, râvnesc la cele 8 hectare de pământ în centrul Chişinăului de care dispune Şcoala Republicană de Hipism pentru a construi case de elită. Totodată, se menţionează că interesul de a cere lichidarea sau privatizarea şcolii nu este unul întâmplător.

Administraţia şcolii mai menţionează că Fiodor Ghelici vrea să întoarcă în funcţia de director pe cel care a distrus şcoala timp de 18 ani şi a demonstrat timp de 6 luni, fiind restabilit director, că este o persoană fără abilităţi manageriale şi cu o cruzime deosebită faţă de animale, cu atitudine de dispreţ faţa de colectiv, şi cu reţinerea salariului timp de 3 luni.

La o conferinţă de presă, Ghelici a sugerat autorităţilor să desfiinţeze Şcoala Republicană de Hipism şi să întreţină caii statului în instituţii de hipism private. El a mai spus că la balanţa şcolii se află 43 de cai proprietate a statului, 28 de cai care aparţin poliţiei şi 23 de animale care sunt proprietate privată. Dacă un cal al unui om de afaceri este bine hrănit şi îngrijit, caii statului sunt într-o stare deplorabilă. O bună parte dintre ei nici măcar nu sunt scoşi la plimbare, iar altă parte au nevoie de tratament şi reabilitare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.