Fiodor Ghelici susține că un polițist a sustras de la un voluntar banii pentru o bătrână

Președintele Asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, susține că un voluntar al asociației a fost deposedat de către un polițist de banii pe care îi colecta la Hâncești pentru o bătrână. Activistul spune că acest caz este strigător la cer și că intenționează să expedieze o petiție la adresa ministrului afacerilor interne, Alexandru Jijdan, dar și să se adreseze în instanța de judecată.

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a declarat că de 13 ani conduce asociația „Moldova mea”, răspunzând de-a lungul timpului la adresările a sute de oameni care au nevoie de ajutor. Este vorba, mare parte, despre bătrâni solitari, care sunt flămânzi și care nu au curent electric sau agent termic acasă. Asociația ajută și familiile cu copii bolnavi, familiile care au suferit în urma incendiilor. La fel, asociația întreține o cantină socială și acordă  ajutoare pentru diverse instituții medicale.

Fiodor Ghelici a mai spus că de-a lungul timpului a auzit despre multe cazuri de corupție și alte fărădelegi în care sunt implicați polițiști, inclusiv de la oameni de afaceri, dar e culmea ca un om al legii să pretindă la donațiile colectate pentru nevoiași. Potrivit lui, în cazul de la Hâncești polițistul s-a apropiat de voluntar și i-a făcut aluzie să-i dea câteva sute de lei din boxa cu donații. Pentru că voluntarul nu a făcut-o, polițistul i-a reproșat că a colectat ilegal banii și că legitimația pe care o are ar fi falsă. Într-un final, a întocmit un proces verbal și a confiscat boxa, în care erau 592 de lei.

Liderul asociației spune că asemenea cazuri discreditează imaginea întregului sistem de poliție. Imediat după cele întâmplate, s-a adresat Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, însă acolo doar i s-a sugerat să scrie o petiție.

Activistul a mai spus că toate acțiunile organizate și toate donațiile sunt strict monitorizate și reflectate în rapoartele asociației, accesibile pentru oricine dorește să le verifice. Fiecare voluntar care colectează bani în teritoriu deține legitimație, procură, dar și alte acte necesare. Donațiile sunt trecute pe listă, cu suma și semnătura donatorului.

  • fiodor ghelici despre caz.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.