Finanțare la costuri reduse prin fondul FACEM

Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei, cu abrevierea FACEM, va oferi credite și compensații totale sau parțiale la costurile creditelor accesate de întreprinderi. Regulamentul noului program a fost aprobat de Guvern, transmite IPN. 

Fondul va fi administrat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Acesta va fi finanțat din bugetul de stat și din sursele partenerilor de dezvoltare și va oferi antreprenorilor acces la finanțare la costuri reduse.

„Trebuie să ne asigurăm că vom capitaliza cât de mult putem acest fond FACEM. Rugăminte aici: să facem produsele simple, să fie cunoscute de către mediul de afaceri și să colaborăm împreună cu băncile, pentru că băncile tot au foarte multe lichidități, trebuie să ne gândim cum să facilităm creditarea IMM prin instrumentele de garantare ale statului”, a declarat premierul Dorin Recean.

Contribuția statului pentru anul 2022 este de 70 de milioane de lei. Pe parcursul următorilor ani se preconizează alocarea a 2,77 miliarde de lei. Anul 2023 – 450 de milioane de lei; anul 2024 – 1 miliard de lei și anul 2025 – 1,32 miliarde de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.