Filiala principală a Centrului municipal de Tineret s-a deschis în inima capitalei

Tinerii din capitală cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 vor avea posibilitatea să frecventeze Centrul municipal de Tineret Chișinău în centrul capitalei. Filiala centrală a fost inaugurată pe strada Mitropolit Varlaam, 90. Adolescenții se pot implica în activități de voluntariat, pot beneficia de consiliere psihologică gratuită și petrece timpul liber alături de alți tineri și să se implice în activitățile administrației publice locale, transmite IPN.

Primarul general, Ion Ceban a spus că domeniul de tineret este unul prioritar pentru Primăria Chişinău. „Pentru noi este important nu doar să avem spaţii prietenoase tinerilor, dar să avem şi tineri implicați care să vină cu proiecte şi programe pentru tineri. Bugetul pentru activitățile de tineret a fost majorat de la 2,5 milioane de lei în anul 2020, la 20 de milioane de lei în 2022, pentru programe, proiecte și deschiderea centrelor destinate tinerilor. Avem mulţi tineri frumoşi, deştepţi, care trebuie promovaţi”, a scris primarul într-o postare pe o rețea de socializare.

În cadrul evenimentului de inaugurare a noului sediu a fost organizată şi gala voluntarilor unde au fost apreciaţi voluntarii care au participat în perioada 3 – 14 octombrie curent la Maratonul organizat în contextul Zilelor Voluntariatului la Chișinău.

Municipiul Chișinău are patru Centre pentru tineri: Centru, Ciocana, Râșcani, Buiucani, iar la Botanica sunt efectuate lucrări de reparație. De la începutul anului curent, în cadrul Centrelor de tineret din Chișinău au fost implicați peste 14 mii de beneficiari, iar din luna aprilie cu suportul partenerilor UNICEF Moldova şi Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, participă și tinerii refugiați din Ucraina.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.