Filat: Comuniştii nu au cum să revină la guvernare după alegerile din acest an

Comuniştii nu au cum să revină la guvernare după alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. Prin comportamentul anti-statal, promovat de Partidul Comuniştilor, liderul acestuia, Vladimir Voronin, riscă să ajungă în situaţia lui Victor Ianukovici. Declaraţia aparţine liderului PLDM, Vlad Filat, şi a fost făcută în platoul emisiunii „Politica”la postul de televiziune TV7, notează IPN.

Vlad Filat a precizat că până la alegerile parlamentare mai este timp, însă până atunci cetăţenii republicii vor resimţi rezultatele acţiunilor întreprinse de actuala guvernare începând cu anul 2009, care vor duce la majorări de pensii şi salarii, crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea infrastructurii. „În acest an avem alocaţi peste 10 miliarde de lei în dezvoltarea infrastructurii. Astfel, practic în fiecare localitate deja avem lucrări de infrastructură, reparaţia drumurilor, a spitalelor etc. Toamna se numără bobocii”, a specificat liderul PLDM.

Acesta a precizat că încrederea cetăţenilor în clasa politică a scăzut, inclusiv, ca rezultat al problemelor legate de certurile în public a componentelor coaliţiei de guvernământ în formatele anterioare. Actuala coaliţie are ca obiectiv strategic readucerea încrederii în rândul populaţiei, ca oamenii să vina la vot şi să alegă conştient în baza informaţiilor adevărate şi nu a manipulărilor vehiculate de opoziţie.

Vlad Filat a spus că după semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere cu UE, autorităţile de la Chişinău vor începe procedura de elaborare a planului de acţiuni de ţară candidat la aderare la UE.

Vlad Filat a precizat că PCRM trebuie să revină la normalitate şi să asculte vocea oamenilor din teritoriu, pentru că altfel liderul comunist riscă să repete soarta fostului preşedinte al Ucrainei, Victor Ianukovici. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.