Fiecare a patra decizie judecătorească este anulată de CSJ

„În 2014, aproximativ 75% din deciziile judecătoreşti au fost lăsate în vigoare după examinarea de către instanţele superioare, iar circa 25% au fost anulate sau modificate”, a constatat în cadrul emisiunii online „Fără mituri”, la pan.md, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, transmite IPN.

Poalelungi a precizat că, „dacă deciziile unui judecător sunt anulate de o instanţă superioară, atunci acesta, de obicei, este tras la răspundere disciplinară”.

„Faptul că un sfert din deciziile judecătoreşti sunt anulate, nu înseamnă că în ţară domneşte fărădelegea. În 25% din cazuri Curtea Supremă de Justiţie are o altă opinie, diferită de cea a primei instanţe. Acest lucru poate însemna lipsă de profesionalism, erori, încălcarea normelor imperative de către judecătorii instanţelor inferioare”, a explicat preşedintele CSJ.

Mihai Poalelungi este sigur că „toţi judecătorii care adoptă decizii şi sentinţe greşite şi care au făcut acest lucru deliberat ar trebui traşi la răspundere penală”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.