Fetiţă de 5 ani accidentată mortal pe trecerea de pietoni de un microbuz de rută

O fetiţă de 5 ani a fost lovită mortal de un microbuz de pe ruta 120. Accidentul s-a produs în acestă după-amiază, 4 iulie, în preajma Gării Auto Sud. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Poliţie, fetiţa, originară din oraşul Hânceşti, a decedat la spital, transmite IPN.

Potrivit martorilor, copilul traversa carosabilul de una singură, la trecerea de pietoni, încercând să ajungă la mama sa, vânzătoare în zona autogării.

Intervievat de Publica TV, tatăl fetei, care a ajuns la locul accidentului mai târziu, a relatat o altă versiune. Bărbatul spune că soţia i-a povestit că, de fapt, a coborât din microbuzul respectiv şi a traversat strada în faţa acestuia, cu fiica mai mică în braţe şi cu cea de 5 ani în spatele ei, dar ţinând-o de mână. Femeia a strigat la şofer să oprească, dar a fost prea târziu.

Potrivit poliţiei, la volanul microbuzului de rută se afla un bărbat de 37 ani, originar din raionul Soroca. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani. 

Poliţia precizează că şi şoferul microbuzului de pe ruta 155, implicat în accidentul rutier de la intersecţia str. Mihai Eminescu cu Şciusev, în care 13 pasageri au fost răniţi, a fost reţinut pentru 72 de ore şi riscă aceeaşi, de asemenea, de la 3 la 7 ani de închisoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.