Faleză la Valea Trandafirilor. La ce etapă sunt lucrările și cum va arăta zona

Un nou loc de recreere va fi amenajat în parcul „Valea Trandafirilorˮ din sectorul Botanica al capitalei. O faleză de o sută de metri se construiește pe marginea unui lac din zona de odihnă. Șantierul a fost inspectat de către responsabilii Primăriei Chișinău și ai Direcției generale locativ-comunale și amenajare, veniți să examineze cum progresează lucrările pe viitoarea faleză.



Solicitat de IPN, șeful Direcției amenajare şi mediu în cadrul DGLCA, Vasile Efros, nu a dat deocamdată un termen când va fi gata faleza, dar a precizat că lucrările se află la etapa de fixare a elementelor din metal, după care va instalat un fel de lemn plastifiat, rezistent la condiții atmosferice. Construcția va avea o lungime de o sută de metri și va deveni o zonă de recreere, unde vizitatorii parcului se vor putea așeza și admira peisajul lacului.



Lucrările se desfășoară în cadrul unui amplu proiect de reabilitare a parcului „Valea Trandafirilorˮ din capitală. Amenajarea falezei și terenului aferent costă peste un milion de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.