Facturile la căldură pentru luna ianuarie ar putea să fie la fel de mari ca şi în decembrie
Facturile la căldură pentru luna ianuarie ar putea să fie la fel de mari ca şi în decembrie, deşi în primele două săptămâni ale anului, din cauza crizei gazelor, temperatura în calorifere a fost mai joasă decât normativele în vigoare.
„Informaţia neoficială parvenită din sectoare demonstrează că volumul de agent termic contorizat la intrarea în blocurile locative este la nivelul lunii decembrie 2008”, a spus luni, 2 februarie, în şedinţa operativă de la Primărie, şeful Direcţiei locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea. Potrivit funcţionarului, deocamdată, datele nu pot fi suprapuse cu cele ale SA „Termocom”, întrucât furnizorul încă nu le-a făcut publice.
Anterior autorităţile locale anunţau că facturile pentru ianuarie vor fi cu 40% mai mici. „În zilele când temperatura în reţele era de 80 de grade, primeam de la CET-uri şi cazangerii câte 600 de Gcal. În timpul crizei gazelor, volumul a ajuns la 270 Gcal, iar acest lucru ne-a făcut să credem că facturile vor fi cu 40% mai mici pentru luna ianuarie”, a menţionat şeful direcţiei. Potrivit acestuia, volumul mare de agent termic contorizat în ianuarie, comparativ cu luna precedentă, ar putea fi explicat prin faptul că în decembrie temperatura aerului de afara a fost destul de ridicată şi gestionarii blocurilor au făcut economii la termificare, transmite Info-Prim Neo.
„Lună de lună descoperim aspecte noi în ceea ce priveşte livrarea agentului termic în municipiu”, a spus primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. „După două săptămâni în care agentul termic a fost livrat în condiţii de criză energetică, fără apă caldă, este absurd ca la sfârşitul lunii să constatăm că avem aceeaşi cantitate de căldură livrată”, a mai spus primarul.
Cu o săptămână în urmă administraţia municipală anunţa că facturile pentru luna ianuarie vor fi cu 40% mai mici faţă de cele din decembrie.