Facturile fiscale şi alte formulare tipizate pot fi comandate online

Procedura de eliberare a facturilor fiscale şi a altor formulare tipizate a fost simplificată. Inspectoratul Fiscal de Stat a lansat un serviciu electronic care va permite contribuabililor să comande formularele online. Odată comandate, contribuabilul va fi informat online despre ora şi oficiul la care trebuie să se prezinte pentru a ridica formularele. Serviciul este disponibil non-stop, la toate oficiile teritoriale ale inspectoratului, transmite IPN.

Potrivit şefului IPFS, Ion Prisăcaru, noul serviciu va exclude factorul uman din acest proces, fapt ce va contribui la diminuarea corupţiei în Serviciul Fiscal. „Prin acest serviciu dorim să minimizăm costurile contribuabililor. Să economisim din timpul contabililor companiilor”, a spus Ion Prisăcaru.

Formularele pot fi comandate pe site-ul servicii.fisc.md. Pentru a utiliza serviciul, contribuabilii trebuie să beneficieze de nume de utilizator, parolă pe portalul electronic şi să deţină semnătura electronică de autentificare eliberată de către centrul de certificare al ÎS „Fiscservinform” sau semnătura digitală eliberată de un centru de certificare acreditat. După autentificarea pe pagină, urmează selectarea formularelor şi depunerea comenzii.

Serviciul este disponibil pe toată ţara. Toate oficiile au adresele sale de deservire. „Odată cu lansarea noului serviciu, nu va mai fi nevoie contribuabilul să se deplaseze la oficiul fiscal pentru a depune cererea de eliberare, să prezinte documente şi să aştepte la cozile existente decizia. Acum acest proces se reduce la o simplă navigare pe internet”, a subliniat Vitalie Coceban, administratorul ÎS „Fiscservinform”.

Eliberararea facturilor şi a altor formulare tipizate se va face în maximum 5 zile, în funcţie de posibilităţile de procesare a cererilor de către oficiile fiscale teritoriale, care urmează să elibereze facturile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.