Expoziţie în memoria plasticianului Aurel David

Peste 50 de lucrări realizate de plasticianul Aurel David pe parcursul a trei decenii de creaţie urmează a fi expuse, marţi, în cadrul unui vernisaj consacrat împlinirii a 80 de ani de la naştere, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. La expoziţie sunt prezentate lucrări din colecţia muzeului, cât şi lucrări expuse în premieră din colecţia familiei artistului, transmite IPN.

Aurel David a fost pictor şi grafician, născut în data de 18 iunie 1935, la Chişinău. Una dintre inspiraţiile sale nesfârşite a fost satul Bardar din raionul Ialoveni. Aurel David a locuit în acel sat împreună cu bunica sa, după stingerea din viaţă a ambilor părinţi. Şi-a făcut studiile la Institutul de Arte Plastice „V. Surikov” din  Moscova, după care a revenit la Chişinău.

În perioada 1955-1980 şi-a manifestat abilităţile în diferite genuri de artă: pictură, grafică de şevalet, sculptură, artă monumentală şi a experimentat tehnici noi. Operele sale sunt pătrunse de dragostea faţă de om, plaiul natal şi natura Moldovei.

Lucrările sale se păstrează în colecţiile Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, Muzeului Literaturii Române Mihail Kogălniceanu, Casei-muzeu  Puşkin, Centrului Expoziţional Constantin Brâncuşi, Galeriei de Artă din Tighina. În 1990, i s-a conferit post-mortem Premiul de Stat pentru realizări remarcabile în domeniul artelor plastice.

Expoziţia va fi inaugurată marţi, 28 iulie, la ora 15.00 şi va putea fi vizitată până în luna septembrie. Biletele la muzeu costă între 2 şi 10 lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.