Expoziție de materiale informative, la 20 de ani de activitate a Centrului La Strada

O expoziție de materiale informative elaborate în cadrul proiectelor și campaniilor implementate de Centrul Internațional La Strada, pe parcursul a două decenii de activitate, a fost inaugurată în scuarul monumentului domnitorului Ștefan ce Mare și Sfânt din centrul capitalei, miercuri, 3 noiembrie, transmite IPN.

Elena Botezatu, directoare executivă a Centrului Internațional La Strada, a spus că 20 de ani de activitate a centrului reprezintă „20 de ani de curaj, 20 de ani de perseverență, 20 de ani de lecții învățate”. „Lecții învățate de la beneficiarii și beneficiarele noastre. Ani în care am învățat zi de zi despre nevoile acestor persoane, despre așteptările acestor copii și femei, ceea ce ne-a ajutat să dezvoltăm servicii, să implementăm campanii de informare și sensibilizare, dar inclusiv să contribuim la elaborarea cadrului legal, cadrului normativ, astfel încât să corespundă cu necesitățile copiilor și femeilor cu experiență de abuz, violență și exploatare. Doar lăsând jos prejudecățile față de cele mai sensibile subiecte, care există în societatea noastră, putem contribui la o schimbare spre bine”, a declarat Elena Botezatu.

Brett Rose, directorul Biroului Justiție Penală și Aplicare a Legii din cadrul  Ambasadei SUA la Chișinău, a menționat că La Strada a fost un partener apropiat pentru ambasadă timp de mai mulți ani și a colaborat cu organizația în ceea ce privește combaterea traficului de persoane, eliminarea violenței în bază de gen, eliminarea exploatării copiilor în mediul online. „Numai atunci când societatea civilă colaborează strâns cu autoritățile, pot fi soluționate probleme globale cum ar fi cele sus-menționate. Astăzi există echipe multidisciplinare, care oferă asistență victimelor violenței și aceasta este foarte important, pentru că victimele violenței ajung să nu trăiască în mod repetat trauma prin care au trecut atunci când au interacționat cu autoritățile”, a subliniat Brett Rose.

Vasile Harea, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, a precizat că La Strada a organizat activități care au facilitat eforturile polițienești în abordarea complexă a fenomenelor antisociale, soldate inclusiv cu modificări ale legislației naționale, care au drept scop respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului.


Prezenta la eveniment, Nighina Azizov, coordonatoare programe, UN Women Moldova, a spus că echipa de la Centrul La Strada are o responsabilitate enormă „atunci când lucrează cu femeile supraviețuitoare ale violenței, dar și cu copiii, care sunt afectați de acest fenomen rușinos și degradant”.

Expoziția va rămâne în scuarul monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt timp de câteva săptămâni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.