Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova” este în aşteptarea vizitatorilor

Peste 255 de companii si-au anunţat participarea la ediţia a14-a a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”, organizată tradiţional de Camera de Comerţ şi Industrie în colaborare cu partenerii săi, transmite IPN.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Valeriu Lazăr, a menţionat în cadrul unei conferinţe  de presă, că altele 25-30 de companii se află „în rezervă” şi în prezent se identifică spaţii pentru a asigura şi participarea cestora. Companiile au diverse profiluri şi geografic acoperă majoritatea raioanelor republicii (14 consilii raionale vor avea standuri proprii), precum şi regiunea transnistreană.

„Ne-am străduit să împrospătăm programul de afaceri al acestui eveniment, care face totalurile anului antreprenorial. În cadrul expoziţiei se vor desfăşura 26 de evenimente ce vor oferi agenţilor economici posibilitatea de a discuta, în primul rând, oportunităţile generate de Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv cu UE, să ia cunoştinţă de noile servicii pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus Lazăr.

Astfel, în prima zi a expoziţiei care va fi inaugurată la 28 ianuarie va fi lansată Agenda Locală de Business. IDIS Viitorul, promovează produsul Agenda Naţională de Business al cărui scop este intensificarea dialogului public-privat. În acest context, CCI va semna un acord de colaborare cu IDIS „Viitorul” privind extinderea acestuia la nivel local.

Tot pentru prima zi de expoziţie este preconizată o prezentare a oportunităţilor investiţionale în regiunea Mării Negre, cu participarea oamenilor de afaceri din Romania, Ucraina, Bulgaria, Turcia şi Federaţia Rusă. CCI deţine preşedinţia în Consiliul de afaceri al Organizaţiei de Cooperare la Marea Neagră.

Vor avea loc seminare şi treninguri în ce priveşte tehnicile de vânzare online, impactul designului industrial asupra inovaţiei în producere. Prelegerile vor fi susţinute de experţi ai Biroului Balcanic al Clasei de Mijloc, AGGEPI şi alţi parteneri ai CCI, precum şi o prezentare a oportunităţilor de promovare a produselor moldoveneşti pe piaţa chineză.

La desfăşurarea seminarelor informative îşi va aduce contribuţia şi Ministerul Economiei, care va veni şi cu prezentarea regimurilor comerciale ale Republicii Moldova cu ţările partenere, a impactului infrastructurii calităţii asupra competitivităţii întreprinderilor, instrumentelor de eficienţă energetică puse la dispoziţia agenţilor economici.

În premieră, în cadrul expoziţiei Oficiul Naţional al Viei şi Vinului va evolua cu un stand comun al companiilor vinicole autohtone sub brandul de ţară „Vinul Moldovei. O legendă Vie”. Directorul ONVV Dumitru Munteanu, prezent la conferinţa de presă, a menţionat că vizitatorii vor putea lua cunoştinţă şi procura la preţuri speciale produsele a 15 vinării şi a 6 producători de brandy. „Vrem să promovăm produsele noastre de calitate şi în fiecare zi de expoziţie vor fi organizate master-class-uri şi degustări de vin pe anumite tematici: vin de soi autohton, de soi european, vinuri seci cu conţinut de zahăr şi divinuri”, a precizat Munteanu.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate rezultatele concursului tradiţional Marca comercială a anului 2014 şi ale concursului pentru Premiul Calităţii, reînviat de către Camera de Comerţ şi Industrie, după ce mai mulţi ani nu s-a desfăşurat. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.