Expoziția artistei Carmen Marin, la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Expoziția renumitei artiste din România Carmen Marin, intitulată „Spre primordialitate”, a fost vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Aceasta este deschisă publicului larg până pe 30 aprilie. Accesul este gratuit. Vizitatorii vor putea admira douăzeci și două de tablouri prin care artista explorează aspecte ale umanului, depășind granițele lingvistice dintre figurație și abstracție, corp și minte, vizibil și invizibil, transmite IPN.

Pentru realizarea acestor lucrări, Carmen Marin a colaborat cu nume sonore din lumea artei precum Raphy Sarkissian, profesor la Școala de Arte Vizuale din New York, dar și cu Vladimir Bulat, renumitul istoric și critic de artă.

Carmen Marin este absolventă a Universității Naționale de Arte din București. Ea s-a remarcat încă din perioada studenției prin expoziții personale și de grup, atât în România, cât și în străinătate. Prezența sa constantă în lumea artistică națională și internațională a făcut ca în anul 2004 să obțină la Lausanne (Elveția) Premiul pentru Artă.

Expoziția este parte a proiectului cultural „Arte vizuale românești în Republica Moldova”, care urmărește promovarea artiștilor și a valorilor culturale românești din Republica Moldova. Expoziția este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.