Exportul de gaz românesc spre Moldova este o victorie pentru cetăţeni, eurodeputat

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, Andi Cristea, susţine că exportul de gaz românesc spre Republica Moldova este o victorie pentru cetăţeni, crescând securitatea energetică peste Prut, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de aparatul europarlamentarului.

„Prin scăderea dependenţei faţă de Federaţia Rusă, într-un context geopolitic complicat, s-a reuşit şi o victorie geopolitică de moment. Victoria cu adevărat importantă ţine însă de continuarea reformelor pro-europene de către Guvernul de la Chişinău, calea europeană fiind singura viabilă pentru asigurarea stabilităţii, prosperităţii şi securităţii”, a declarat europarlamentarul, menţionând că este importantă în continuare finalizarea căii de aprovizionare spre Chişinău.

Europarlamentarul social-democrat a subliniat că acest proiect marchează încă o promisiune-cheie respectată de cabinetul lui Victor Ponta, la şapte luni de la inaugurarea făcută de premierul român şi de fostul premier moldovean Iurie Leancă, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova. „România şi stânga românească dovedesc continuitate în sprijinirea Republicii Moldova”, a accentuat Andi Cristea.

Pe parcursul anului 2015, în Republica Moldova va fi livrat peste un milion de metri cubi de gaze din România, la un preţ de 1010 lei româneşti (peste 4000 lei moldoveneşti) pentru 1000 de metri cubi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.