Experții FMI la Guvern: Ultimele evoluții indică o direcție corectă pentru recuperarea economică

Ultimele evoluții macroeconomice indică o direcție corectă pentru recuperarea economică a Republicii Moldova. Sunt constatări ale Misiunii Fondului Monetar Internaţional, în frunte Alina Iancu, care se află în vizită la Chișinău în perioada 1‐11 octombrie. La o întrevedere cu premierul Dorin Recean, șeful executivului a subliniat că Guvernul urmărește relansarea economiei și asigurarea păcii și securității, transmite IPN.

„Dorim să creștem încrederea consumatorilor și investitorilor în economia noastră, care a avut de suferit în contextul regional actual”, a declarat Dorin Recean.

Experții FMI au apreciat informațiile oferite de autorități și au asigurat sprijinul total al instituției financiare internaționale pentru economia națională și continuarea reformelor, precizează un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul discuției, interlocutorii s-au referit inclusiv la reforma justiției. Prim-ministrul a declarat că aceasta stă la baza tuturor celorlalte reforme și necesită o abordare sistemică. „Este esențial ca în sistem să se regăsească oameni integri, iar instituțiile din domeniu să fie sustenabile, independente, dar, totodată, nu izolate”, a menționat șeful executivului.

Discuțiile au loc în contextul a celei de‐a șasea evaluări a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă și evaluării a doua a programului susținut prin Mecanismul de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.