Experţi şi politicieni despre dialogul PLDM-PDM-PCRM

Dialogul dintre liberal-democraţi, democraţi şi comunişti este o tentativă de intimidare a liberalilor şi de a-i forţa să treacă în opoziţie. Declaraţii în acest sens au fost lansate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Analistul politic Valentin Dolganiuc este de părerea că liderii celor trei partide ar face front comun împotriva liberalilor. „Prin demararea acestui dialog se confirmă o declaraţie mai veche de a lui Ghimpu,că Partidul Democrat îşi doreşte două din cele trei funcţii principale în stat, cea de preşedinte al Parlamentului şi cea de preşedinte al ţării. Vlad Filat nu are ce face, pentru că este şantajabil, iar Vladimir Voronin se află la degetul cel mic al lui Plahotniuc. A rămas Ghimpu neşantajabil, de aceia nu vor să-i permită accesul la guvernare. Cred că este un scenariu mai vechi, iar argumentul principal pe care îl invocă este lipsa de timp”, a conchis analistul.

Mihai Petrache, preşedintele Partidului Uniunea Centristă , consideră că acest dialog este „o formă inteligentă de îndobitocire a societăţii”. „Readucerea PCRM în albia guvernării este făcută pentru a determina Partidul Liberal să treacă în opoziţie din proprie iniţiativă. Totodată, PDM şi PLDM au acoperire europeană în acest sens, deoarece mai mulţi politicieni i-au avertizat să nu strice fără motiv relaţia cu Rusia”, a punctat politicianul.

Fostul fruntaş al PLDM, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică”, Mihai Godea, a criticat PLDM pentru decizia de a dialoga cu comuniştii. „Filat să nu uite cum a revenit în politica mare, despre sloganele anti-comuniste şi anti-Voronin. Cât priveşte Partidul Democrat, cred că aceştia au cea mai comodă poziţie şi nu vor avea de pierdut nici într-un caz, fie că vor face alianţă cu comuniştii, fie cu liberalii”, a declarat Godea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.