Experţi: Programul de activitate al Guvernului este bun dacă va fi realizat

Programul de activitate al Guvernului pentru 2015-2018 este unul bun şi consistent, dacă va fi realizat pe deplin. Astfel de aprecieri au făcut mai mulţi experţi la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”. Programul va fi prezentat deputaţilor la şedinţa de joi, 12 februarie, a Parlamentului, transmite IPN.

Prorectorul Universităţii Studii Europene din Moldova, Valeriu Cerba, a spus că acest program este bun, deoarece vine cu soluţii la capitolele combaterea corupţiei, combaterea sărăciei, ceea ce, în opinia sa, va convinge opoziţia să-l voteze.

Expertul economic Viorel Chiviriga a menţionat că acest program trebuia să apară după 30 noiembrie, iar acum deja s-a pierdut mult timp. „Este un program cu multe măsuri şi direcţii, există o continuitate, există direcţii noi. Programe bune am mai avut, dar realizări mai puţine, e vorba de integritatea celor care vor realiza programul. Un program poate arăta bine, dar vom vedea cine îl va implementa”, a  spus expertul. Viorel Chiviriga a mai spus că Programul include unele măsuri importante în domeniul economic, printre care reorganizarea Organizaţiei pentru atragerea investiţiilor şi promovarea exporturilor, o instituţie care urma să fie reformată din 2006. Expertul a mai menţionat că sunt binevenite propunerile de adoptare a Codului muncii, Codului Fiscal şi Vamal.

Directorul executiv al Asociaţiei „Promo LEX”, Ion Manole, a menţionat că acest program este un document actualizat la problemele grave ale societăţii, spre exemplu lupta cu corupţia şi problemele din sistemul bancar. „Este un document care vine să împace opinia publică sau să o adoarmă pentru următoarea perioadă. Acum nu mai avem timp, acest document trebuie votat. Moldova are nevoie de un guvern, de forţe politice care să-şi asume ceea ce se va întâmpla în perioada următoare”, a menţionat Ion Manole.

Programul de activitate al Guvernului a fost făcut public marţi, 10 februarie. Până acum doar, PLDM şi PDM au menţionat că vor vota Guvernul Leancă 2. Împreună aceştia deţin 42 de voturi, insuficiente pentru alegerea noului guvern, pentru care sunt necesare cel puţin 51 de voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.