Experți NATO se află în vizită în Republica Moldova

Un grup de experți din cadrul Departamentului pentru politici de apărare și planificare a apărării NATO, responsabili de implementarea Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare pentru Republica Moldova, își încheie astăzi, 24 ianuarie, vizita de lucru la Chișinău, care a început acum două zile.

Vizita a avut ca scop evaluarea fazei întâi a Inițiativei, care cuprinde elaborarea documentelor de politici în domeniul apărării și identificarea posibilităților prin care NATO poate sprijini Republica Moldova în faza a doua de implementare, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de IPN.

Republica Moldova este parte a Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare din 2015 și beneficiază de asistenta privind dezvoltarea capacităților curente de apărare. Asistenta constă în ajustarea legislației naționale la cea internațională și a Strategiei de securitate. Totodată accentul este pus pe revizuirea și definitivarea riscurilor și amenințărilor cu caracter militar la adresa securității Republicii Moldova.

Republica Moldova a fost invitată de către Alianța Nord-Atlantică să adere la Inițiativa de Consolidare a Capacităților de Apărare în cadrul Summit-ului NATO din 2014. Inițiativa prevede asistență la analizarea capacităților curente de apărare și identificare a domeniilor care trebuie dezvoltate. Ulterior, în iunie 2015, miniștrii apărării din ţările membre ale NATO au aprobat pachetul de asistență „Consolidarea capacităților de apărare pentru Republica Moldova”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.