Experți internaționali în educație preșcolară vin la Chișinău pe 5 noiembrie, pentru o nouă ediție a Conferinței de Educație Timpurie


Cadrele didactice sunt invitate la sesiuni de training pe tema “Comunicare, limbaj și scriere în educația timpurie”
 

  • Conferința de Educație Timpurie va avea loc la Chișinău, pe 5 noiembrie, pentru al doilea an consecutiv
  • Tema ediției este “Comunicare, limbaj și scriere în educația timpurie”
  • Experți din Marea Britanie și România vor susține sesiuni de training, vor aborda concepte inovatoare și subiecte esențiale în jurul tematicii
  • Introduse încă din primii ani de viață, prin metode moderne, adaptate vârstei, lectura și scrisul ajută la dezvoltarea limbajului, la rezultate în anii de școală, la îmbunătățirea abilităților socio-emoționale, cu impact real în viitorul copilului


Conferința de Educație Timpurie, singurul eveniment dedicat educației timpurii cu acces GRATUIT pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar ce activează în sistemul public, revine în această toamnă cu o nouă ediție organizată în orașul Chișinău, pentru al doilea an consecutiv.

Duminică, 5 noiembrie, educatorii, învățătorii și profesorii din învățământul preșcolar și primar sunt invitați la Centrul Artcor, începând cu ora 09.00.

Conferința va aborda tema ''Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie'', o temă esențială pentru dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială în primii ani de viață.

Cadrele didactice prezente vor participa la workshop-uri complexe susținute de experți în educație preșcolară sosiți din Marea Britanie și România. Aceștia vor aduce în prim plan pilonii prin care copiii pot fi susținuți, pe partea de dezvoltare intelectuală, pentru a își exprima gândurile, sentimentele și pentru a interacționa cu lumea din jur.

Workshop-urile vor fi concentrate pe importanța însușirii corecte a comunicării, limbajului și scrierii, încă din primii ani de viață. Educatorii prezenți vor afla noi tehnici moderne prin care îi pot susține pe copii în dezvoltarea acestor competențe.

Experții în educație preșcolară prezenți la Chișinău vor ține sesiuni de training pentru personalul didactic din sală. Sunt formatori recunoscuți la nivel mondial care vor aborda concepte inovatoare, atât de necesare pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar din Republica Moldova la cele mai performante modele internaționale.

Trainerii ce vor fi prezenți la această nouă ediție de la Chișinău sunt:

  • Valentina Secară - fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie și a primei creșe private din România și promotor al conceptului de educație pentru copiii cu vârsta 0-3 ani, Valentina a realizat stagii de pregătire, atât în România, cât și în Marea Britanie, pe diferite arii din domeniul pedagogic și al managementului educațional. Prin First7 – Parents & Educators Coaching, a susținut numeroase sesiuni de training pentru cadre didactice din învățămâtul preșcolar și primar, dar și webinarii pentru părinți, pe teme legate de îngrijirea și educația copilului mic, stimularea intelectuală, emoționala și fizică a acestuia.
  • Pamela Mundy - consultant, speaker, autor de renume în domeniul educației timpurii și una dintre personalitățile internaționale cele mai respectate în ceea ce privește leadershipul și dezvoltarea profesională pentru primii ani. Pamela Mundy colaborează în calitate de expert cu numeroase organizații internaționale.
  • Will Hussey - un autor de top, distins cu numeroase premii, și un speaker remarcabil. Will concepe învățământul ca pe o aventură, așa cum îl recomandă și diploma sa în Educație Fizică și Educație prin Aventură. Will se specializează în gândire transformativă pentru vârste cuprinse între 5 și 105 ani, inițiind adesea schimbări mici care au un impact major.


Cadrele didactice din sistemul public de învățământ se pot înscrie GRATUIT la Conferința de Educație Timpurie organizată la Chișinău,  accesând: https://first7.ro/conferinte/conferinta-educatie-timpurie/editia2023/chisinau/

Înscrierea angajaților din instituțiile private este posibilă printr-un e-mail la office@first7.ro.

Eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Alive Foundation, Catena, IGNA Instal, R-BAG România, Iniko, VDM Rental, Estetiq Solution, ZENOS, Caregivers

Parteneri media: Agerpres, Radio Itsy Bitsy, Revista Psychologies, Kinderpedia, Suntmamica.ro, Suntparinte.ro, Didactic.ro, Revista Cariere, Tonica Group

Despre Conferința de Educație Timpurie FIRST7

Conferința de Educație Timpurie este o inițiativă a Fundației Acorns prin FIRST7 - Centrul de training pentru părinți și educatori, al cărei scop este de a oferi personalului din educație soluții practice de predare, adaptate nevoilor copilului mileniului 3.

Conferința de Educație Timpurie se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli, precum și coordonatorilor responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale ale copiilor cu vârste între 0 și 10 ani și aduce anual în România experți internaționali în educație timpurie ce prezintă concepte noi și abordează subiecte esențiale pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar din România la cele mai performante modele internaționale.

     


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.