Experţi despre disputa dintre Igor Dodon şi Renato Usatîi

Liderul socialist, Igor Dodon,  este cel care ar avea de pierdut în urma disputei cu liderul Partidului politic „Partidul nostru”, Renato Usatîi. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Victor Juc, vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, consideră că supărarea lui Usatîi este justificată. „În politică adesea apar oameni ce obţin anumite victorii, care nu sunt ale lor. Supărarea lui Usatîi este justificată. Partidul lui Usatîi este în creştere, iar al lui Dodon în cădere. Consider că a fost o greşeală scoaterea lui Renato Usatîi din cursa electorală la scrutinul din noiembrie 2014. Electoratul lui Usatîi a votat pentru Dodon. Astfel, PSRM şi-a făcut o imagine falsă. Apoi şi-a adaptat imaginea Irinei Vlah la alegerile din UTA Găgăuză. Revenirea lui Usatîi nu a fost de bun augur pentru Dodon”, a spus Victor Juc.

Valentin Crîlov, fondatorul şi ex-fruntaş al PSRM, susţine că Igor Dodon este marele perdant în disputa cu Usatîi. „În politica noastră este o regulă, că tot ce cumpără, se şi vinde. În echipa lui Dodon sunt mulţi oameni întâmplători, care s-au lăsat cumpăraţi, iar acum încearcă să se vândă în altă parte”, a spus Crîlov.

Analistul politic Olga Nicolenco afirmă că liderul PSRM este cel care ar trebui să cedeze. „Dodon este îngâmfat, fiind umflat de voturile care ar fi trebuit să-i revină lui Usatîi. În competiţia pentru Moscova, Dodon încearcă să scape de principalul său concurent, Renato Usatîi. Iar acest lucru îl irită pe Usatîi. Cred că Usatîii o sa-şi reîntoarcă voturile, iar Dodon ar trebui să se gândească ce face”, a opinat Nicolenco.

Renato Usatîi s-a arătat deranjat de faptul că socialiștii nu au respectat înţelegerea avută şi au votat în mai multe raioane altfel decât s-au înţeles. Igor Dodon a declarat că socialiştii care au votat cu consilierii de dreapta vor fi excluşi din formaţiune.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.