Executivul a instituit cadrul normativ pentru serviciul Msign

Cabinetul de miniştri a instituit cadrul normativ pentru serviciul Msign şi pentru pilotarea Platformei de Interoperabilitate. Documentele aprobate se încadrează în Programul strategic de modernizare tehnologică a guvernării (e-Transformare), transmite IPN.

Serviciul guvernamental de semnătură digitală MSign este un mecanism de aplicare şi verificare a autenticităţii semnăturii digitale de către utilizatori, inclusiv în contextul utilizării sistemelor informaţionale şi a serviciilor electronice.

Astfel, cetăţenii vor putea semna acte la distanţă, rapoarte, declaraţii către instituţii sau vor depune cereri online, dar şi petiţii la adresa autorităţilor. Oamenii de afaceri vor utiliza MSign pentru a semna la distanţă contracte, economisind astfel timpul şi resursele întreprinderii.

Cât despre Platforma de Interoperabilitate, aceasta a fost instituită ca soluţie tehnică ce facilitează schimbul de date între autorităţile administraţiei publice, precum şi instituţiile publice şi întreprinderile de stat care deţin resurse informaţionale de stat. Implementarea acesteia va fi precedată de o perioadă de pilotare până în decembrie 2014.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.