Ex-primarul Dorin Chirtoacă, achitat în instanță

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată. Dorin Chirtoacă precizează că nu este vorba doar despre aceasta, ci despre faptul că instanța a constatat fabricarea dosarului și i-a incriminat Procuraturii că „s-au comis derogări de la principiul loialității administrării probelor și cel al aflării adevărului”, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă susține că prin încheierea interlocutorie instanța aduce la cunoștința Veronicăi Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, faptul că procurorii din subordinea sa, foști și actuali, se ocupa cu ilegalități și comit ei înșiși infracțiuni. „În mod normal, cazul subsemnatului trebuie să facă parte din dosarul deschis contra grupării criminale conduse de Plahotniuc, Dodon și Șor și a procurorilor puși de ei, pentru că este una din fărădelegile lor”, a comentat fostul edil.

Acum un an, Dorin Chirtoacă a renunțat la mandatul de consilier municipal și la funcția de președinte al Partidului Liberal, întrerupându-și activitatea politică și publică. Fostul edil a fost cercetat în dosarul parcărilor cu plată din mai 2017. A fost învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea prin mijlocitor a bunurilor ce nu i se cuvin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.