Ex-directorul SIS, plasat în arest la domiciliu

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, învinuit pentru îmbogățire ilicită, a fost plasat în arest la domiciliu. O decizie în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, iar procurorii au contestat-o la Curtea de Apel, transmite IPN.

Procurorii anticorupție au depus în instanță un demers prin care au cerut prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pentru o perioadă de 30 zile în privința ex-directorului SIS. „Instanța nu a acceptat argumentele procurorilor care au prezentat probe ce justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării persoanei anchetate în arest preventiv și au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile”, precizează Procuratura Anticorupție.

Vasile Botnari este învinuit că în perioada anilor 2014-2019, când deținea mai multe funcții de demnitate publică, și-a procurat mai multe bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și a înscris fictiv dreptul de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere pentru a-şi ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal. Vasile Botnari pledează nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.