Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură cu înrăutățirea vremii la acest sfârșit de săptămână.

C
etățenii sunt rugați să se informeze despre condițiile meteo, ca să cunoască starea vremii cu exactitate, să monitorizeze prognozele actualizate și să evite circulația în zonele de risc.

Șoferii sunt îndemnați la prudență în trafic, din cauza pericolului major de producere a accidentelor în condiții de vreme nefavorabile. Totuși, dacă
oamenii se pomenesc în situații dificile în propriile autovehicule, sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112 și să respecte recomandările, pentru ca echipele specializate să intervină rapid.

Gestionarii bazinelor acvatice sunt îndemnați să se asigure că digurile de protecție sunt rezistente și să monitorizeze lacurile, iar în caz de necesitate să coboare nivelul de apă, pentru a preveni inundațiile

Totodată, salvatorii recomandă ca în timpul ploilor însoțite descărcări electrice, aparatele și utilajele electrice să fie deconectate, iar geamurile și ușile locuinței să fie bine închise. Specialiștii ne mai sfătuiesc să nu atingem caloriferele și alte obiecte metalice, deoarece acestea conduc curentul electric.

Părinii sunt îndemnați să acorde atenție deosebită copiilor, să nu-i lase singuri, pentru a evita situațiile periculoase.

Cod galben a fost emis de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, începând cu sâmbătă seara, de la ora 18:00, până duminică la amiază, ora 12:00. Se anunță ploi însoțite de descărcări electrice, pe arii extinse averse și cantități de apă de 15-49 de litri pe metru pătrat. Izolat, se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.