Europarlamentarul român Victor Negrescu şi-a deschis birou la Chişinău

Europarlamentarul român din partea PSD, Victor Negrescu, şi-a deschis sâmbătă, 4 octombrie, un birou la Chişinău. Politicianul şi-a anunţat sprijinul personal pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi a reiterat deschiderea României faţă de a-şi împărtăşi experienţa în domeniu, transmite IPN.

„Am ţinut să deschid acest birou întrucât în ultimii 7 ani m-am ocupat de politica europeană la nivelul Partidul Social Democrat prin structura PES Activists România, reţeaua membrilor şi simpatizanţilor PSD interesaţi de afacerile europene. Am intrat astfel în contact cu foarte mulţi cetăţeni simpli, dar şi cu mai mulţi membri ai Partidului Democrat din Moldova interesaţi de aceste subiecte. În calitate de membru în Comisia de Bugete, dar şi de cel mai tânăr europarlamentar român, îmi declar disponibilitatea pentru a sprijini parcursul european ales de către cetăţenii Republicii Moldova şi de a fi un punct de legătura pentru tinerii interesaţi de problematicile europene”, a declarat Victor Negrescu.

Europarlamentarul a menţionat că urmează să organizeze o campanie de informare privind UE, inclusiv o serie de dezbateri despre modul în care Republica Moldova poate accesa mai multe fonduri europene. De asemenea, Victor Negrescu şi-a propus să creeze la Chişinău o structură asemănătoare PES Activists România.

La eveniment a fost prezent şi Oleg Ţulea, deputat al Partidului Democrat din Moldova, membru al PES. Parlamentarul a subliniat importanţa comunicării directe între legislatorii de la Chişinău şi de la Bruxelles. „Noi avem o comunicarea foarte intensă cu colegii din PSD şi din Parlamentul European. Eu cred că este importantă nu doar relaţia şi comunicarea la nivel instituţional. Este important să avem şi contacte personale între deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova şi europarlamentari”, a declarat Oleg Ţulea.

Victor Negrescu este cel mai tânăr europarlamentar român, membru permanent în Comisia pentru Bugete şi membru supleant în Comisia Juridică şi în cea pentru Afaceri Constituţionale din Parlamentul European.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.